Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Incluzio wil thuishulpen Cordaan overnemen

Facilitaire dienstverlener Incluzio wil een meerderheidsbelang van 51 procent nemen in Cordaan Thuisdiensten in Amsterdam. De twee partijen hebben het concentratievoornemen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) gemeld.
Incluzio wil thuishulpen Cordaan overnemen

Vanwege het beoogde meerderheidsbelang van Incluzio in Cordaan Thuisdiensten spreekt de ACM van een overname. Eerder dit jaar nam Incluzio al landelijke thuishulpaanbieder Axxicom over. De directie van Incluzio ziet de bundeling van krachten als een belangrijke strategische stap. Algemeen directeur van Incluzio Peter de Visser: ‘Axxicom is een begrip in de thuishulp-markt en onderscheidt zich met ruim 1.000 medewerkers door naast een schoon huis breder toegevoegde waarde te leveren. Bijvoorbeeld door veel werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar ook door actief in te zetten op het signalerend vermogen van de hulpen. Daarmee past de dienstverlening uitstekend bij de bredere ambitie van Incluzio om van elke buurt een betere buurt te maken.’

Cordaan

De thuishulptak van Cordaan loopt slecht. Cordaan Thuisdiensten boekte over 2013 een negatief resultaat van bijna vier miljoen euro waardoor het negatief vermogen opliep tot 5,7 miljoen euro. Bekijk hieronder de aanvraag bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.