Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Infosys en COMMIT willen gezondheid wereldbevolking verhogen

Technologieconcern Infosys kondigt vandaag een vierjarig strategisch samenwerkingsverband aan met COMMIT, een publiek-private onderzoeksorganisatie in Nederland. Het doel van de samenwerking is de gezondheid van samenlevingen wereldwijd te verhogen door een smartphone-applicatie.
Infosys en COMMIT willen gezondheid wereldbevolking verhogen
Foto: Arno Massee

Multinational Infosys stelt zijn erkende technologie leiderschap in de wereld en financiële middelen beschikbaar voor het SENSEI-project (Sensor-based Engagement for Improved Health) van COMMIT, waaraan meerdere partners meewerken. De doelstelling van het SENSEI-project van COMMIT is de gezondheid van de wereldbevolking te verhogen met behulp van een aantrekkelijke smartphone-applicatie, waarmee gebruikers nog efficiënter aan lichaamsbeweging kunnen doen.

Coaching

De applicatie geeft coachingtips op maat via de smartphone van de gebruiker. Deze tips zijn gebaseerd op factoren zoals huidige levensverwachting, bewegingsgewoonten, medische voorgeschiedenis op korte en lange termijn, locatie, voedingspatroon en weersomstandigheden.

Humeurherkenning

Infosys en COMMIT slaan de handen ineen om de applicatie toegang te laten verschaffen tot een scala van informatie naast de traditionele fitheidsfactoren. Het gaat bijvoorbeeld om humeurherkenning, spraakanalyse en analyse van de sociale media zoals het Facebook- en Twitter-profiel van de gebruiker. Op basis van deze informatie wordt een nauwkeuriger en efficiënter fitnessprogramma samengesteld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.