Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

ING waarschuwt voor leegstand in de ouderenzorg

Het ING Economisch Bureau verwacht dat de huidige omvang van 165.000 plaatsen in ouderenzorginstellingen in 2025 bijna gehalveerd zal zijn. In de AWBZ zal een kerncapaciteit aanwezig blijven van iets meer dan 100.000 plaatsen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ING waarschuwt voor leegstand in de ouderenzorg

In de themavisie ‘Scheiden wonen en zorg in de AWBZ’ waarschuwt ING voor het effect van de maatregel op woningcorporaties. Omdat corporaties momenteel 50.000 plaatsen in ouderenzorginstellingen verhuren en straks minder zeker zijn van hun huurinkomsten. Bovendien krijgen corporaties met een toenemende vraag naar seniorenwoningen te maken doordat steeds meer ouderen langer zelfstandig blijven wonen en de vergrijzing verder toeneemt. Naar schatting moeten zij tot 2030 zeker 250.000 woningen aanpassen. ING stelt dat een krachtenbundeling van woningcorporaties en zorginstellingen noodzakelijk is voor een efficiënte herstructurering van de ouderenzorg. Dit vereist een gezamenlijk gedragen toekomstgerichte strategie.

Strategie
De keuze voor een

2
59

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Weet je wat ook een goede oplossing is: patienten veel en veel langer laten verblijven in verpleeg en zorginstellingen door:: ze liefdevol en betrokken te behandelen, goed en gevarieerd eten, vaker douchen dan EENMAAL PER WEEK (mijn dochter wast de hond die door allerlei vuiligheid loopt ook eenmaal per week) regelmatig mee naar buiten gaan, minder ergernis bezorgen door op tijd naar toilet en op tijd eraf (geen hartstress) op tijd en de goede medicijnen EN MET WATER, en eenpersoonskamers (dan willen ze ook langer leven)
    Dan heb je veel en veel langer patienten (dus geld van de AWBZ) en door eenpersoonskamers kom je nu al even tekort dus leegstand is er de eerste 20 jaar niet bij. Wie dan leeft wie dan zorgt, is immers ook de slogan van veel verzorgenden

  2. Lees alle reacties
  3. De ouderenzorg lijdt minder onder de leegstand in het vastgoed dan onder de leeghoofdigheid van ‘mensen’, zoals ene Karel verweij (ex-Cordaan) , die nu zorginstelling Thebe in Brabant naar de ondergang (be)stuurt. Lees net dat daar 200 werkenden ontslag krijgen . Er wordt beweerd dat ‘Transitie ‘( ook zo’n mooi woord) noodzakelijk is in de ZORG, maar neem dan eens echte bestuurders in plaats van de huidige Ont-slagers en ontslagvergoedingeninners .

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.