Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Inkomen zorgbestuurders niet aan banden gelegd

Mark van Dorresteijn
Het kabinet is niet van plan de balkenendenorm in te voeren voor bestuurders in de zorgsector. Dat heeft minister Schippers van VWS gezegd in de Tweede Kamer.
Inkomen zorgbestuurders niet aan banden gelegd

De PvdA en de SP willen dat voor bestuurders en toezichthouders in de zorg hetzelfde maximumsalaris gaat gelden als voor bijvoorbeeld de omroep, woningcorporaties en het onderwijs. Dat wil zeggen dat er niet meer mag worden verdiend dan 181 duizend euro.

Iedereen bezuinigen

Nu geldt al een beloningscode voor de zorg, maar die wordt volgens PvdA-Kamerlid Agnes Wolbert “massaal overschreden”. Zij vindt het onterecht dat iedereen moet bijdragen aan de bezuinigingen, behalve de top.

Te vroeg

Schippers wijst erop dat de beloningscode pas een jaar geldt en wil de zorgsector de tijd geven om de code na te leven. “Ik vind het veel te vroeg om nu te zeggen: we gaan ingrijpen”, zei Schippers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Top-10 bestuurderssalarissen: ggz aan kop

Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het blijkt al weer , dat de Politiek geen bijdrage wil leveren om de Crisis en de Inflatie snel weer op Orde te krijgen . Heel de Wereld is actief bezig om de Crisis aan te pakken , maar in NL is het afwachten en vooruit schuiven van de financiele problemen. Wereldwijd zien we China zeer actief bezig zijn in o.a. Europa op Economisch gebied. In NL willen we op de “Oude Voet “doorgaan met alle gevolgen. Kijkend naar de Kwaliteit van Leven . In tijd van Crisis verwacht ik meer van de Politiek !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.