Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie: geen gevaar bij De Zorgboog

Uit het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) blijkt dat er geen direct gevaar bestaat voor de kwaliteit van zorg bij de Brabantse organisatie De Zorgboog. De inspectie noemt tegelijkertijd een aantal verbeterpunten.

Volgens de inspectie is er sprake van een vertrouwenscrisis tussen de bestuursvoorzitter Bert Koeneman en alle verpleeghuisartsen. De reden is het ontslag van oud-bestuurslid en verpleeghuisarts Hans van den Bosch. De raad van toezicht zette Van den Bosch in januari op non-actief om hem per 1 april te ontslaan van werkzaamheden.

Incident

Het onderzoek van de inspectie werd uitgevoerd naar aanleiding van een verzoek van de verpleeghuisartsen, berichten in de media en een klacht van twee mensen over de zorg aan hun familielid. De IGZ heeft haar oordeel gebaseerd op jaarverslagen en gesprekken met werknemers van zorgorganisatie.

Verbeterpunten

De Dienst Behandeling en Begeleiding kent onvoldoende structuur, meldt de inspectie. Ook de communicatie schoot te kort bij deze dienst. Hierdoor kregen de verpleeghuisartsen het idee dat zij niet worden gehoord, maar ook weinig open houding van de raad van bestuur was een reden voor de onrust. De raad van toezicht heeft onlangs extern adviseur Léon Lodewick aangesteld om een onderzoek te doen naar de organisatiecultuur bij De Zorgboog. De resultaten van dit onderzoek worden in mei verwacht. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Lodewick onderzoekt De Zorgboog en rol Koeneman

Toezichthouders De Zorgboog starten onderzoek

Personeel De Zorgboog beraadt zich op acties

Inspectie onderzoekt De Zorgboog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.