Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie legt twee privéklinieken stil

Twee privéklinieken in Breda en Weert mogen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg geen operaties meer uitvoeren. De situatie in de klinieken brengt ernstige gezondheidsrisico's voor de patiënten met zich mee.

Het gaat om de privékliniek Silhouet en ZBC Medisch Centrum Breda. Zij hebben op dezelfde adressen in Weert en Breda een kliniek. In de klinieken worden plastische, met name cosmetische operaties uitgevoerd. Volgens de inspectie is er geen enkele vorm van luchtbehandeling op de operatiekamer aanwezig waardoor de OK niet steriel is. De sterilisatie van instrumenten verloopt niet goed omdat vuile, schone en steriele instrumenten niet worden gescheiden. Van tubes en infuusnaalden bleek de sterilisatiedatum al ver overschreden. Verder kregen patiënten verdoving zonder dat er een anesthesist aanwezig is.

Slechte borstvergrotingen

Ook de aanwezigheid van voorraadkasten, radiatoren en een wastafel in de operatiekamer, levert gevaar voor de gezondheid op. Deze attributen zijn niet goed schoon te houden en kunnen een bron van infecties vormen. De inspectie bracht een bezoek aan de kliniek in Weert na klachten van patiënten over slecht uitgevoerde borstvergrotingen. Mensen vonden dat zij niet goed waren behandeld, hadden last van pijn en ook is in een geval een prothese weer verwijderd. Vandaag heeft de inspectie in een gesprek met de directie afgedwongen dat de klinieken pas weer mogen opereren als zij voldoen aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg. De Inspectie zal dit toetsen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Onderzoek naar Utrechtse privékliniek DITI

Privéklinieken stellen geschillencommissie in

OM onderzoekt privékliniek na dood patiënte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.