Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie vordert dwangsommen om jaardocument

Mark van Dorresteijn
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft aan 24 zorginstellingen een last onder dwangsom opgelegd, omdat zij zonder geldige reden het Jaardocument maatschappelijke verantwoording 2009 niet of niet volledig hebben aangeleverd bij het CIBG.
Inspectie vordert dwangsommen om jaardocument

De instellingen hebben nog vier weken de tijd om alsnog aan hun plicht te voldoen en hun jaardocument aan te leveren. Doen zij dit niet, dan geldt een dwangsom van duizend euro per week. Dit bedrag kan oplopen tot maximaal tienduizend euro.

Jaardocument maatschappelijke verantwoording

Instellingen die verzekerde zorg leveren, moeten een toelating hebben op grond van de Wet toelating zorginstellingen (WTZI). Deze wet verplicht ziekenhuizen, gehandicapteninstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen in de geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg het Jaardocument maatschappelijke verantwoording jaarlijks voor 1 juni aan te leveren bij het CIBG. Met dit jaardocument leggen zorginstellingen verantwoording af en geven zij inzicht in hun prestaties. Alle jaarlijkse verplichtingen op grond van wet- en regelgeving staan hierin. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees meer:

Bekijk hier om welke instellingen het gaat (PDF)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.