Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspectie waarschuwde voor faillissement

Redactie Zorgvisie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft staatssecretaris Bussemaker gewaarschuwd voor de gevolgen van een eventueel faillissement van Amsterdam Thuiszorg. Interim-bestuurder Karel Verwey van Amsterdam Thuiszorg vertelt over de waarschuwing in een verhaal over de overnamestrijd rond Amsterdam Thuiszorg dat in het julinummer van Zorgvisie Magazine verschijnt.

Volgens Verwey en Eelco Damen, bestuurder van Cordaan, waar Amsterdam Thuiszorg mee is gefuseerd, heeft politiek Den Haag de gevolgen van een faillissement zwaar onderschat. Zij luidden de noodklok, maar kregen nul op het rekest bij staatssecretaris Bussemaker, politieke partijen (CDA, PvdA en VVD) en NZa. “Onbegrijpelijk”, vindt Verwey. “De hoofdinspecteur heeft Bussemaker zelf gewaarschuwd voor de gevolgen van een faillissement.” Wat Bussemaker met deze waarschuwing heeft gedaan is niet bekend. Volgens een woordvoerder van VWS zou de continuïteit van zorg niet in het geding zijn bij een eventueel faillissement, omdat andere aanbieders, waaronder Cordaan, de zorg zouden kunnen overnemen. Een woordvoerder van de IGZ kan de lezing van Verwey niet bevestigen.(Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Amsterdam Thuiszorg fuseert met Cordaan

Tanke van A’dam Thuiszorg vangt 6,5 ton vertrekpremie

Verdeling Amsterdam Thuiszorg bekend

Zorgautoriteit verleent Amsterdam Thuiszorg geen steun

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.