Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Intel en CURIT gaan samenwerken op het gebied van telezorg

Mario Gibbels
Intel en CURIT hebben een letter of intent getekend waarin zij de wens tot verdere samenwerking op het gebied van telemedicine hebben beschreven.

Beide bedrijven zullen vanuit hun eigen expertise bijdragen aan deze samenwerking. Intel brengt bijvoorbeeld de Intel Health Guide PHS600 in en de Health Care management suite, die binnenkort op de Nederlandse markt wordt gebracht. CURIT heeft een werkende telemonitoring systeem beschikbaar dat integreert met de disease management systemen van CURIT en ook kan worden gekoppeld aan de EPD’s van andere leveranciers.

Een eerste gezamenlijk project is de telemonitoring bij diabetes patiënten die zwanger willen worden en hun follow-up gedurende de zwangerschap. Deze vrouwen moeten vaak voor controle naar de polikliniek waar de verzamelde data handmatig worden overgenomen in het EPD. Door telemonitoring kunnen zowel de patiënten als de zorginstelling ontlast worden en neemt het gevoel van veiligheid toe. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.