Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inter Acces ontwikkelt beste ICT-project overheid

Mario Gibbels
Het bedrijf Inter Acces heeft de Computable Award ‘ICT-project van het jaar bij de overheid’ gewonnen. Ook in 2008 won Inter Access deze award.
Inter Acces ontwikkelt beste ICT-project overheid

De Award werd aan Inter Access toegekend ‘voor de wijze waarop een groot maatschappelijk probleem met slimme inzet van IT kan worden aangepakt’, aldus het persbericht naar aanleiding van de prijsuitreiking.

Zorg voor Jeugd

Inter Access rondde dit jaar het winnende project ‘Zorg voor Jeugd’ af in opdracht van de provincie Groningen en verschillende Groningense gemeenten.

Risicosignaleringsindex

Zorg voor Jeugd is een risicosignaleringsindex voor de provincie, gemeenten en betrokken jeugdzorgpartijen in Groningen. Met deze SaaS-oplossing informeren instanties elkaar onderling tijdig over risicojongeren. Ze voorkomen daarmee dat organisaties langs elkaar heen werken. Een haperende informatiestroom in de jeugdzorgketen leidde in de praktijk tot schrijnende situaties.

“Inter Access ontwikkelde deze oplossing in samenwerking met de gemeente Helmond en inmiddels werken er 120 gemeenten mee. Lokale en regionale hulpverleningsorganisaties worden in staat gesteld om optimaal samen te werken, waardoor het mogelijk is om op tijd risico’s te signaleren”, aldus de trotse Hans den Hartog, CEO van Inter Access (op foto tweede van rechts).

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

1 REACTIE

 1. De pas door de Nederlandse politie (VTSPN) aangeschafte software/ applicaties van het Amerikaanse Red Hat (Open Source)voor de NL politie is tot stand gekomen in samenwerking met Red Hat en de Amerikaanse inlichtingen dienst de NSA. Het is dan ook volkomen onduidelijk hoe de VTSPN deze applicaties heeft kunnen aanschaffen en hiermee de politie communicatie intern en extern in een grote gevaren zone heeft gebracht. Deze informatie was tot dus ver onbekend totdat het ORT hier onderzoek naar heeft verricht.Waarschijnlijk zal ook deze zaak weer de doofpot in verdwijnen, met alle gevolgen van dien voor de privacy voor de NL politie ambtenaar en burgers. De VTSPN heeft hiermee het paard van Troje Nederland binnen gehaald. De VTSPN was niet voor commentaar berijkbaar. en dat zegt vervolgens al genoeg….
  **************************************************************************
  Buitenlandse spionage in NL verloopt voor een gedeelte via buitenlandse software bedrijven welke in NL gehuisvest zijn. Deze vorm van spionage problematiek is nog niet in kaart gebracht door de AIVD. Buitenlandse inlichtingen officieren gaan vaak undercover in NL als diplomaat, ICT’er en werknemer van een of ander bedrijf dat in NL staat in geschreven.
  ORT – Online Response Team.
  Veiligheids onderzoeken
  Voor informatie bel 06-31504055.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.