Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interactief levensboek wint Innovatie Prijs binnen ’s Heeren Loo

Mark van Dorresteijn
Licht verstandelijk beperkten die een korte periode op een crisisgroep verblijven kunnen in de toekomst een interactief modern levensboek bijhouden in 's Heeren Loo. Het project onder de naam YouBook is ontwikkeld door medewerkers van kwadrant Middelrode van 's Heeren Loo Zorggroep en won de 's Innovatie Prijs 2012.
Interactief levensboek wint Innovatie Prijs binnen ’s Heeren Loo

Met YouBook kunnen jongeren tijdens een crisisperiode hun opvattingen in kaart brengen. “YouBook helpt een jongere makkelijker contact te leggen met groepsleiding, bijvoorbeeld via interviewopdrachten”, stelt Henk Jonker, manager Primair Proces bij Kwadrant Middelrode. “Maar YouBook bevat ook leuke games die jongeren helpen hun emoties en gevoelens een plek te geven. Zij ontwikkelen met YouBook een tastbare herinnering waarmee ze ook thuis of op een nieuwe groep aan de slag kunnen. Het programma is heel nadrukkelijk geen vervanging van de persoonlijke gesprekken tussen jongeren en groepsleiders, maar een aanvulling daarop.”

Innovatie Prijs 2012

Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro en een bronzen wisseltrofee verbonden. De prijs werd 12 januari tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van ’s Heeren Loo overhandigd door regiomanager en jurylid Rianne van Eijk. ’s Heeren Loo wil met deze prijs medewerkers stimuleren om via innovatieve initiatieven de kwaliteit van het leven van mensen met een verstandelijke beperking verder te verbeteren. Medewerkers van ’s Heeren Loo mochten hun stem uitbrengen op drie door een jury genomineerde projecten. Met maar liefst 40 procent van de stemmen stond het innovatieve initiatief uit Kwadrant Middelrode met stip op één.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ’s Heeren Loo)

YouBook

Lees ook:

Video-uitleg bij medische bijsluiter

Radboud lanceert videowebsite voor gezondheidservaringen

Maastricht UMC+ start online videowebsite

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.