Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Interactieve led-lichtmuur Nebula op Zorg & Ict Beurs

Annelies Vermeulen
De interactieve LED-lichtmuur Nebula van NYOYN is te zien op de Zorg & ICT Beurs. De Nebula is een interactieve muur, die met LED-lichtpuntjes reageert op aanraking. De Nebula kan worden gebruikt in een medische en revalidatieomgeving.
Interactieve led-lichtmuur Nebula op Zorg & Ict Beurs

Het activeren van de cliënt met een fysieke of verstandelijke beperking vormt de basis van een therapie op weg naar herstel of ondersteuning bij het functioneren. Er zijn talloze toepassingsmogelijkheden door de geavanceerde software die in het spelconcept is verwerkt. Zonder de lichtpuntjes gaat de Nebula als een ‘gewone’ muur onzichtbaar op in zijn omgeving.

Libra Zorggroep

Met de Libra Zorggroep ging NYOYN recent een nauwe samenwerking aan, waarbij Revalidatiecentrum Blixembosch het ‘field lab’ is. Revalidatiecentrum Blixembosch heeft vestigingen in Eindhoven en Deurne. Dit jaar komt daar een vestiging in Weert bij. De revalidatiezorg binnen Blixembosch omvat diagnostiek, behandeling, kennisontwikkeling en kennisoverdracht, voor de revalidant van elke leeftijd met complexe hulpvragen. In de pilotfase van de samenwerking met NYOYN maakten ergotherapeuten en logopedisten van Blixembosch met een groep jonge revalidanten kennis met Nebula. De focus lag hierbij op het stimuleren van motoriek en communicatie. Er zijn echter talloze mogelijkheden voor praktische toepasbaarheid, bijvoorbeeld in de fysiotherapie en psychologie. De Nebula biedt therapeuten mogelijkheden om met twee à drie revalidanten tegelijk te werken. In de eerste fase van de samenwerking werden bestaande spellen getest en waar nodig aangepast aan de wensen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

EvoSwitch wijst op voordelen van datacenters op Zorg & ICT

Wortell demonstreert portaloplossingen op Zorg & ICT Beurs

NEN presenteert NEN Connect op Zorg & ICT Beurs

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.