Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Interim-managers zorg hoogste uurtarief

Mark van Dorresteijn
Tijdelijke managers in de zorg hebben het hoogste uurloon onder interim-managers. Zij ontvangen een gemiddeld uurtarief van 145 euro. Onderaan de ladder staat de sector Utilities, Telecom & OV waar het laagste gemiddelde uurtarief van 105 euro is gemeten. Dat blijkt uit de Interim Index 2014 van Schaekel & Partners.
Interim-managers zorg hoogste uurtarief
Foto: ANP Roos Koole

Interim-managers zijn ook vaker in opdracht. Circa 70 procent van de respondenten is in opdracht tegenover 65 procent in de andere sectoren. Ook de periode tussen twee opdrachten is lager in de zorg. Het gemiddelde ligt op 9 weken. In de zorg wachten interim-managers gemiddeld acht weken op een nieuwe opdracht.

Tarieven dalen

De onderzoekers zien wel dat de tarieven gemiddeld dalen. Vorig jaar bedroeg het gemiddelde uurtarief 125 euro, dit jaar nam dat af maar 121 euro. De zorg zit daar nog ruim boven met gemiddeld 145 euro. 12 procent van de tijdelijke zorgmanagers verwacht dat de tarieven verder zullen stijgen. Van alle respondenten ligt dat niveau op 18 procent. Toch denkt dat meerderheid dat de tarieven gelijk zullen blijven (67 procent).

 

Onderzoek

De Interim Index is opgesteld door Schaekel & Partners in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en TNO. In dit onderzoek geven 484 interim managers hun visie op hoe de markt zich in de tweede helft van 2014 zal ontwikkelen.

Topinkomens

Verdienen zorgbestuurders te veel of juist te weinig? Over die vraag lopen de meningen uiteen. Zorgvisie volgt de discussie op de voet en verzamelt de artikelen in dit dossier.
Bekijk het dossier

 

2 REACTIES

  1. Wel vreemd dit hoge uurtarief, dit is ruim boven de WNT norm. Nu is een interim manager op RvB niveau natuurlijk iets anders dan een interim finance manager. Maar toch de WNT hebben we niet voor niets. Het plaatje is inderdaad vertekend om dat het niet start bij 0 maar bij 100. Dat doet niets af aan het feit dat het gemiddelde uurtarief in de zorg hoog lijkt te zijn. 145 euro per uur bij een 40-urige werkweek is 5.800 per week over 45 weken is dat 261.000 en dat is nu éénmaal ruim boven de WNT norm.

  2. Lees alle reacties
  3. Wat een tendentieus plaatje bij dit artikel! Lijkt wel alsof het om diefstal gaat! Vreemd, gezien het gegeven dat de hoogte van de genoemde uurtarieven niet buitensporig zijn of als zodanig in het artikel worden benoemd.