Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Interim-zorgbestuurder verdient te veel’

Volgende week presenteert de NVZD, vereniging van zorgbestuurders, haar nieuwe salariscode aan de leden. Het voornemen om ook interim-bestuurders te onderwerpen aan de salariscode, doet nu al veel stof opwaaien.

Interim-bestuurder Leo Schoots van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht vindt dat de salariëring van interim-bestuurders vrij moet blijven. Hij wijst erop dat goede bestuurders schaars zijn en hun beloning waard zijn. “Zorginstellingen zijn meer geld kwijt aan bestuurders die na korte tijd met een gouden handdruk vertrekken.” Ook wijst hij erop dat een interimmer vaak een periode tussen twee klussen te overbruggen heeft en zelf moet zorgen voor sociale zekerheden. Schoots krijgt bijval van Wouter Schipperheijn, manager NIC Interim Management-groep, die eraan herinnert dat een interimmer vaak wordt ingehuurd om een – kennelijk – complexe klus te klaren waarin een ander gefaald heeft.

Veelverdienende specialisten

Schipperheijn heeft ook een antwoord op de kritiek van Wijnand Zondag, hoogleraar Arbeidsrecht Rijksuniversiteit Groningen die vindt dat “de interim-bestuurders te veel verdienen in verhouding tot hetgeen ze daadwerkelijk waarmaken”. Schipperheijn suggereert een “pay for performance: een basis van twee ton en als het goed gaat, er iets bij doen”. Hij wijst ook op de context, met veelverdieners als specialisten, waarin zorgbestuurders werken. De context is voor Wim Lucas van het bureau Zorg Consult weer reden tot matiging: “De hoge tarieven passen niet bij een maatschappelijke sector”. (Zorgvisie – Krista Kroon en Bart Kiers)

Lees ook (de reacties bij):

Rondje Bellen in Zorgvisie nieuwsbrief 21, die vandaag verschijnt

Interim-verlossers

NVZD: ook interim-bestuurder valt onder salariscode

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.