Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Internationale crisisoefening over uitval van ICT

Annelies Vermeulen
Negen ministeries en een aantal diensten van de Rijksoverheid sloten gisteren aan bij de Amerikaanse oefening Cyber Storm III.
Internationale crisisoefening over uitval van ICT

Het doel van de oefening is de bestaande plannen, procedures en mogelijke maatregelen te oefenen die er zijn om de veiligheid en vitale voorzieningen te waarborgen bij grootschalige uitval van ICT-systemen. De oefening kan ook verbeteringen opleveren in het beveiligen van belangrijke ICT-voorzieningen.

Scenario’s

De Rijksoverheid brengt elk jaar risico’s in kaart die een bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid: bijvoorbeeld overstromingen, de uitbraak van besmettelijke ziektes, een oliecrisis, uitval van elektriciteit, hitte en droogte, polarisatie en radicalisering, extreme weersomstandigheden en terrorisme. Vorig jaar zijn scenario’s geschreven op het terrein van ICT en telecommunicatie. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Zorg moet meer brandoefeningen doen’

1 REACTIE

  1. Belangrijk is ook dat o.a. Ziekenhuizen en andere Zorginstellingen met de invoer van het EPD ( Electronisch Patienten Dossier ) zich voorbereiden op calamiteiten bij uitval van de ICT en “Hackers””. In hoeverre is het Ministerie van VWS daar mee bezig ? Of ligt daar al een Draaiboek voor klaar ? Graag een antwoord van de Minister .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.