Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Interpolis: ‘Sparen voor zorg beter dan zorg verzekeren’

Verzekeraar Interpolis biedt in samenwerking met de Rabobank de mogelijkheid om te sparen voor zorgkosten. Sparen voor zorgkosten is volgens de verzekeraar vaak beter dan aanvullend verzekeren.
Interpolis: ‘Sparen voor zorg beter dan zorg verzekeren’

Naast de basisverzekering sluit bijna 90 procent van de mensen een aanvullende ziektekostenverzekering af. Maar weinig mensen weten welke kosten door welke verzekering worden gedekt. Ook heeft men vaak geen idee wat bepaalde behandelingen kosten. Daarom is het moeilijk te bepalen óf en welke aanvullende verzekering bij jouw persoonlijke situatie past. Interpolis en de Rabobank willen dat mensen bewust kiezen voor de oplossing die het beste bij hun past. ‘Als het om de kosten van zorgrisico’s gaat, dan kun je die ook afdekken door een bedrag opzij te leggen’, aldus Arné van den Boom, directeur van Interpolis: ‘Nederland is één van de landen waar mensen het meest uitgeven aan verzekeringen. We zijn oververzekerd. Daarnaast zien we de verzekeringspremies, eigen bijdragen en assurantiebelasting stijgen. Maatschappelijke organisaties en politiek Den Haag roepen op om met andere oplossingen te komen. Als schadeverzekeraar zeggen wij: Bepaal eerst welke risico’s je zelf kunt dragen en welke je met preventiemaatregelen kunt beperken. De risico’s die daarna overblijven moet je verzekeren.’

Doorschuiven

Via internetbankieren van de Rabobank kan de klant een bedrag doorschuiven naar zijn spaarrekening voor zorgkosten van Interpolis. ‘Mensen hebben geen behoefte aan ingewikkelde financiële producten’, zegt Van den Boom. ‘Wat we willen is dat mensen anders naar hun gezondheidsrisico’s kijken en inzien dat er ook andere oplossingen mogelijk zijn. We geloven erin dat we op deze manier samen met de Rabobank langdurige relaties opbouwen met onze klanten.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Nederlanders besparen weinig op zorgverzekering

Gezin is meer dan 3000 euro kwijt aan zorgverzekering in 2013

Nieuwe verzekeringslabels beperken prijsconcurrentie

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. De nieuwe truc is dat je bij elke transaktie met je bank automatisch een bepaald percentage spaart (tegen een onbeschoft lage rente). In dit geval wordt dat aanbevolen onder het mom (zie artikel): ***Als het om de kosten van zorgrisico’s gaat, dan kun je die ook afdekken door een bedrag opzij te leggen***. Wat ik nu zwak vind in het voorstel is dat men bijvoorbeeld niet een vijftal voorbeelden geeft van die zorgrisico’s. Men dweept met voordelen (die je niet ziet) of bangmakerij dat je teveel betaald. Bob heeft gelijk: als de vos de passie…..

  3. Ik moet de eerste verzekeraar nog zien die zichzelf opheft omdat mensen massaal zijn gaan sparen om risico’s te zekeren. Zou een dergelijk succes kunnen betekenen dat de banksector dan stopt met het verzekeren van haar eigen risico’s? En dus zelf de benodigde buffers aanlegt en aanspreekt indien nodig? Vraag jezelf dus af wat een dergelijke samenwerking van dominante marktpartijen nu precies beoogt. Als de vos de passie preekt, boer pas dan op uw kippen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.