Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

InterSystems en STANLEY Healthcare bieden IoT zorgapplicaties

STANLEY Healthcare, specialist in het lokaliseren en analyseren van patiënten, behandelaars en apparatuur en InterSystems, producent van zorginformatietechnologie, gaan samen Internet of Things (IoT) applicaties voor de zorgmarkt ontwikkelen.
beeldschermfotolia400fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Ziekenhuizen investeren in software waarmee ze complexe klinische workflows kunnen beheren en de interactie tussen systemen met informatie over patiënten, personeel en voorzieningen verbeteren. Daarvoor zijn nieuwe applicaties nodig waarin real-time locatie data nauw is verbonden met klinische data.

Techniek
IoT technologie heeft veel te bieden als het gaat om het verhogen van de efficiency in de zorg en het vergroten van de dienstbaarheid naar de patiënt. STANLEY Healthcare’s AeroScout® Real-Time Location System (RTLS) platform is gebaseerd op de fundamentele techniek achter IoT en biedt  een ziekenhuis actuele data over de status van patiënten, ziekenhuismedewerkers en de locatie waar zij zich bevinden. Ook  apparatuur laat zich via het platform lokaliseren. Door de combinatie met InterSystems integratie platform kunnen ziekenhuizen met de plaats- en tijdgebonden data van RTLS  hun bedrijfsvoering optimaliseren dankzij meer inzicht in de doorstroom van patiënten en werkstroom aansturing voor het ziekenhuispersoneel.

Platform
STANLEY Healthcare vertrouwt op het InterSystems platform voor de cruciale integratie tussen elektronische medische dossiers (Electronic Medical Record, afgekort EMR) en systemen die de toegang tot de bestanden regelen door middel van LDAP-voorzieningen (lightweight directory access protocol). Automatisering van de ziekenhuisprocessen via geïntegreerde  EMR- en RTLS-toepassingen elimineert het dubbel ingeven van data en verlaagt de kans op menselijke fouten.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.