Nederlandse zorgmarkt in trek bij buitenlandse investeerders’

Het Franse Orpea vergroot met diverse recente overnames zijn aandeel in de kleinschalige dementiezorg. ‘Ik denk dat dit de weg baant voor meer buitenlandse investeerders in kleinschalige zorg', zegt Eric Scheijgrond, expert zorgvastgoed bij Cushman & Wakefield.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
investeerders, investeringen zorg,
Foto: Rawpixel/ Unsplash

Vorig jaar kocht Orpea al twee Nederlandse zorginstellingen, waaronder Dagelijks Leven. In januari kwamen de Fransen met het nieuws dat zij de thuiszorg- en ouderenzorginstellingen Allerzorg, Diaphora en Wonen bij September gaan overnemen. Het Franse zorgconcern wil in Nederland verder expanderen via nieuwbouwlocaties. Eventuele overnames van andere bedrijven worden ook niet uitgesloten. ‘De ambities zijn serieus’, aldus Scheijgrond, zorgvastgoedexpert bij Cushman & Wakefield.

Voorbode grote zorgoperatoren

Dat buitenlandse partijen in Nederlands zorgvastgoed investeren, is al langer bekend. Wel nieuw is de interesse in overname van Nederlandse zorginstellingen. ‘De belangstelling van pan-Europese organisaties in de Nederlandse markt is enorm. Ik

0
609

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.