Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Investeerders zetten in op slimme kwaliteitsregistratie

Mark van Dorresteijn
VGZ, ABN AMRO en Mediq investeren flink in software die kwaliteitsregistratie sneller, beter en goedkoper maakt.
Investeerders zetten in op slimme kwaliteitsregistratie
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Het geld gaat naar de Deventerse start-up Cloud9 Health Solutions en komt uit het investeringsfonds Health Innovations, een investeringsfonds waarin zorgverzekeraar VGZ, ABN AMRO en leverancier van zorgmiddelen Mediq participeren.

Kwaliteitsregistraties

Cloud9 ontwikkelt innovatieve software, de zogenoemde Research Manager, die ziekenhuizen aanzienlijke tijdwinst oplevert bij het maken van kwaliteitsregistraties. De software ontsluit en koppelt alle benodigde informatiebronnen, bijvoorbeeld gegevens uit het epd en laboratoriumregistraties. De Research Manager voorkomt dat dezelfde gegevens door verschillende afdelingen meerdere malen worden ingevoerd, en scheelt ziekenhuizen heel veel tijd en levert aanzienlijke besparingen op. In veel ziekenhuizen zijn de administratieve procedures voor kwaliteitsregistraties tijdrovend en daarmee duur, waardoor te weinig snel voortgang wordt geboekt.

Behoefte oplossingen groeit

Vanwege de voordelen om zorg te kunnen verbeteren en goedkoper te maken, is er is toenemende druk op ziekenhuizen om vaart te maken met het verder opzetten en uitbreiden van kwaliteitsregistratiesystemen. Vanuit zorgverzekeraars, vanuit patiëntenorganisaties, maar ook vanuit de overheid. Paul Somberg, algemeen directeur van Cloud9 Solutions: ‘Ziekenhuizen worden overspoeld met administratieve taken en steeds nieuwe eisen, en raken steeds meer bewust van het belang van goede kwaliteitsregistraties en de noodzaak om dit goed te regelen. Er is een groeiende behoefte aan goedwerkende oplossingen voor het verzamelen en valideren van gegevens.’

Innovatie

Innovatie is nodig om kwaliteit en betaalbaarheid van zorg te garanderen. Hoe verschillende zorginstellingen of ondernemers hun weg vinden, leest u in het dossier innovatie.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.