Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

iPhone app voor bevordering therapietrouw

Mark van Dorresteijn
Een nieuwe app ‘My Medicine’ van Scanwork moet een bijdrage leveren aan de bevordering van therapietrouw. Met de app kunnen gebruikers hun medicijngebruik registreren en raadplegen.
iPhone app voor bevordering therapietrouw

Volgens Scanwork neemt meer dan een kwart van de medicijngebruikers met chronische aandoening zijn medicijnen niet trouw in. My Medicine geeft de gebruikers ook een signaal als het tijd is om de medicijnen in te nemen. Verder biedt de app een medisch dossier en calamiteitenfunctie zodat gebruikers in het buitenland snel het dichtstbijzijnde ziekenhuis of apotheek in beeld krijgen.

Zorgverlener

Ook zorgpersoneel heeft baat bij de app. De journaalfunctie biedt huisartsen en specialisten de mogelijkheid om het gebruik en effect van een nieuw medicijn te monitoren.

My Medicine

My Medicine wordt gelanceerd in het Nederlands en Engels en kent twee versies: de gratis Lite versie en de betaalde Pro versie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgmanager en Talent van het Jaar 2012

De inschrijving voor de verkiezing van Zorgmanager en Zorgvisie Grow/Work Talent van het Jaar 2012 is gestart. Meer informatie en aanmelden

2 REACTIES

  1. het is inderdaad zo dat Willem Kort samen met anderen een systeem heeft ontwikkeld waarmee therapie trouw gemeten kan worden mbv RFID en NFC. Plek op blister, tijd en dag worden vastgelegd in de chip die door patient uitgelezen kan worden mbv smart phone met NFC of dmv eenvoudige reader bij apotheek of huisarts. Met dezelfde chip kunnen ook de bewaarcondities van de medicatie worden bewaakt.Dit systeem is uitgebreid getest in wetenschappelijkonderzoek in Duitsland, Oostenrijk en nu in Zwitserland ( Uni Basel)

  2. Lees alle reacties
  3. Wat heeft dit te maken met therapietrouw? Er is wetenschappeljk onderzoek gedaan naar redenen waarom patienten hun medicatie niet innemen. Als je deze lijst naast de bovengenoemde diensten legt dan blijkt dat hiermee geen therapie trouw geclaimed kan worden. Vorig jaar sprak op een congres in Wenen een nederlander (als ik me goed herinner ene) Willem Kort, die dit behandelde en die oplossingen ontwikkeld had die een veel betere garantie bieden voor ’therapie trouw’.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.