Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IRS wint Smart Homes Award met SOR-project

Mario Gibbels
IRS heeft deze week de Smart Homes Award gewonnen met het project waarbij voor Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) meer dan 1000 woningen in Rotterdam en omgeving levensloopgeschikt worden gemaakt.

Bij de tweede Smart Homes Award is niet zozeer naar technische ontwikkelingen binnen domotica maar juist naar de juiste toepassing ervan gekeken en hoe domotica het leven van gebruikers comfortabeler maakt. SOR besloot in 2008 om tussen 2008 en 2011 ongeveer duizend te bouwen en renoveren woningen te voorzien van woon- en zorgtechnologie om ze levensloopgeschikt te maken.

Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de IRS Bode, een centraal bedieningspaneel dat in alle woningen wordt geplaatst zodat alle technologie vanuit één punt in huis kan worden bediend.

Met behulp van de apparatuur van IRS is ook videobellen mogelijk. Het was een van de redenen waarom SOR voor IRS heeft gekozen. Bewoners kunnen met behulp van videobellen contact onderhouden met familie én met andere bewoners. In het laatst verschenen nummer van ICTzorg magazine (5-2009), staat een artikel over het SOR-project. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.