Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

IRS wordt Niko Projects

Mario Gibbels
Onlangs is IRS (Integrated Residential Services), een bedrijf voor woon- en zorgautomatisering, omgedoopt tot Niko Projects. De nieuwe naam geeft de relatie weer met het Belgische moederbedrijf Niko Group dat sinds dit voorjaar 100 procent van de aandelen van IRS bezit.
IRS wordt Niko Projects

De Niko Group bezat sinds 2007 al 60 procent van de aandelen van IRS, vertelt Coen Kijk in de Vegt, general manager bij Niko Projects (en voorheen IRS). “De Niko Group heeft de overige 60 procent aandelen overgenomen omdat het bedrijf veel toekomst ziet in een projectmatige aanpak van gebouwautomatisering, met daarbij een zwaar accent op de zorg.”

Waarom een zwaar accent op de zorg?

“Omdat de zorg duidelijk een groeimarkt is, vanwege de vergrijzing. Daarbij richten we ons overigens niet alleen op ouderen die langer thuis willen blijven wonen, maar ook op de medewerkers die met de apparatuur moeten werken. Die worden nogal eens over het hoofd gezien.”

En waarom die projectmatige aanpak?

“Niko Projects kiest voor de strategie waarbij wij voor de apparatuur en software zorgen en we in projecten samenwerken met partners die verantwoordelijk zijn voor de verkoop, het advies en de implementatie. Een van de partners is daarbij dan het aanspreekpunt voor de klant, maar wij doen ook mee bij de verkoop.”

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“Niko Projects gaat zich inzetten voor de standaardisatie binnen de gebouwautomatisering. Want alleen dan komt de invoering van gebouwautomatisering op gang. Wat dat betreft zie ik wel een rol weggelegd voor de zorgverzekeraars en overheid. Die zouden dit soort standaarden moeten afdwingen.”

En wat zijn de groeidoelstellingen van Niko Projects?

“Exacte cijfers kan ik niet geven maar het doel is substantiële groei, zowel in Nederland als in Europa. En de Niko Group heeft als solide Belgisch familiebedrijf daar ook het geld voor om de noodzakelijke investeringen te doen.” (ICTzorg – Mario Gibbels / Twitter)

Lees ook:

‘Domotica mismatch tussen technologie en behoeften’

IRS wint Smart Homes Award met SOR-project

IRS introduceert met zorgoproep-oplossing Bloom

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.