Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Is Nederlands e-health-ondernemerschap simplistisch?’, E-Health Symposium

Mario Gibbels
“Het is tijd voor stevige opschaling van e-health initiatieven”, daar is de organisatie van het 12e Symposium Nationaal Platform E-Health van overtuigd.

“Ondanks het maatschappelijk potentieel blijft de toepassing van veel e-health innovaties in de zorg beperkt tot proeven, pilots en projecten”, stelt de NVEH. “Nieuwe markten voor innovatie en eHealth toepassingen komen maar moeizaam van de grond. Opschaling is vereist. Gezond ondernemerschap is hierbij de belangrijke sleutel.” De NVEH zegt zelf het goede voorbeeld gegeven te hebben toen ze in het voorjaar van 2009 met Syntens een programma is gestart om eHealth ondernemerschap te stimuleren.

Vragen

Vragen die oorbij komen op het congres: Hoe te komen tot een gezond e-health ecosysteem waarin toepassingen ontstaan die door patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars worden omarmd? Welke succesfactoren garanderen de ontwikkeling van een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk e-health programma? Hoe organiseer ik een soepele praktijkimplementatie en een solide businessplan? Vier sprekers zullen vanuit verschillend perspectief ingaan op de kansen en knelpunten voor e-health ondernemers. Het congres duurt maar twee uur en vindt plaats op 23 maart 2010 van 16:00 tot 18:00 in Humanitas Akropolis in Rotterdam. Kijk hier voor meer informatie. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.