Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Is ‘samen-redzaamheid’ het nieuwe antwoord op de vergrijzing?

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Partijen in de zorg onderschatten de kracht van het groeiende aantal burgerinitiatieven voor zorg en ondersteuning. Dat bleek uit het werkbezoek van koningin Máxima aan de dialoogbijeenkomst over de brug tussen formele en informele zorg in Dorpshuis Austerlitz op 23 mei. “Hoe meer vergrijzing, hoe meer vitale ouderen die hulpbehoevende ouderen kunnen ondersteunen.”
Koningin Máxima tijdens de dialoogbijeenkomst over formele en informele zorg in het Dorpshuis in Austerlitz op 23 mei. Speciaal gezant passende zorg Jan Kremer (l) en Jan Smelik (r) , coördinator Nederland Zorgt voor Elkaar en oprichter Coöperatie Austerlitz Zorgt.
Koningin Máxima tijdens de dialoogbijeenkomst over formele en informele zorg in het Dorpshuis in Austerlitz op 23 mei. Speciaal gezant passende zorg Jan Kremer (l) en Jan Smelik (r) , coördinator Nederland Zorgt voor Elkaar en oprichter Coöperatie Austerlitz Zorgt. Foto: Mark Sassen Fotografie.
Premium

Beleidsmakers hebben jarenlang de zelfredzaamheid

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.