Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala klinieken vernieuwt communicatienetwerk

Mark van Dorresteijn
De Isala klinieken in Zwolle heeft leverancier NEC en system integrator KPN ingeschakeld om de nieuwbouw en overige locaties te voorzien van een nieuw, volledig geïntegreerd telecommunicatienetwerk.
Isala klinieken vernieuwt communicatienetwerk

Het netwerk moet de communicatie verbeteren tussen staf onderling, tussen patiënt en medische verzorging en tussen centrale receptie, poliklinieken en patiënten/huisartsen.

Nieuw communicatienetwerk

Het telefonienetwerk draait op een IP netwerk en beslaat meerdere locaties. Het netwerk wordt ondersteunt door NEC’s UNIVERGE SIP@Net communicatieserver. Met hardware- en software virtualisatie is de voorziening zo ingericht dat het geheel goed blijft functioneren wanneer één of meer onderdelen defect raken of verloren gaan (volledige redundantie).

Voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers is gekozen voor een Private GSM oplossing die samen met de NEC communicatieservers geïntegreerde spraak- en berichtenverkeer voor verplegend en ondersteunend personeel mogelijk maakt, inclusief koppeling met het verpleegoproepsysteem.

Ook een klant contact center maakt onderdeel uit van het nieuwe netwerk. Hiermee worden de poliklinieken ondersteund in het efficiënt inrichten van afsprakenverkeer en flexibele en klantvriendelijke patiëntcommunicatie.

Isala klinieken

De Isala klinieken in Zwolle heeft 5413 medewerkers en 994 beschikbare bedden. Per jaar verzorgen de Isala klinieken meer dan 550.000 polikliniekbezoeken, 47.000 klinische opnames en 51.000 dagbehandelingen.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.