Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Isala opent dependance in Indonesië

Redactie Zorgvisie
ZWOLLE - De afdeling cardiologie van de Isala Klinieken in Zwolle heeft de vleugels uitgeslagen naar Indonesië. Begin augustus is in Jakarta in de vorm van een Klinik Kardiovaskular een dependance geopend.

Met de opening van het hartcentrum is een investering van vijf miljoen euro gemoeid. Een derde van dit bedrag komt uit Nederland, van ondermeer de maatschap cardiologie. De maatschap werkt al zo’n vijftien jaar samen met artsen in Indonesië. De rest van het geld komt van investeerders uit Hongkong en Indonesië.

Eenvoudige ingrepen

De hartkliniek telt dertien intensive care- en hartbewakingsbedden en acht VIP-kamers. Vooralsnog zullen er alleen eenvoudige ingrepen verricht worden. Daarnaast is er ruimte voor opleidingen. Volgend jaar wordt er begonnen met hartchirurgie en katheterisatie.

Als de kliniek goed draait, willen de Zwolse cardiologen vergelijkbare centra opzetten op Bali en in Soerabaja. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.