Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaap Fransman benoemd tot voorzitter RIBW Alliantie

Jaap Fransman is benoemd tot voorzitter van de RIBW Alliantie, specialist in de zorg voor chronisch psychiatrische patiënten. Fransman is ook algemeen directeur van HVO-Querido. En ook deze organisatie ondersteunt mensen die het psychisch moeilijk hebben.
Jaap Fransman benoemd tot voorzitter RIBW Alliantie

“Ik vond dat ik mijn verantwoordelijkheid moest nemen”, meldt Fransman aan het vakblad Psy. Speerpunten voor de komende tijd zijn de aangekondigde bezuinigingen en de organisatie rond de zorg voor psychiatrische patiënten. “De Alliantie denkt dat de financiering het best via de awbz kan worden geregeld”, aldus Fransman. “GGZ Nederland is het daar niet mee eens, dus dat zou je een spanningsveld kunnen noemen. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat we er uit komen.”

Alliantie RIBW

In 1999 werd de alliantie van 24 zelfstandige ribw’s opgericht. De vereniging van regionale instellingen voor beschermd wonen behartigt de belangen van organisaties in de chronische psychiatrie, sociale opvang en gehandicaptenzorg. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Westerlaken wordt voorzitter NSGK

GGZ Limburg start uitzendbureau met patiënten

Klacht Scientology tegen GGZ Nederland gegrond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.