Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jaaroverzicht / december

Gebrek aan contanten in ggz opgelost

UVIT zwicht als laatste zorgverzekeraar voor de roep om voorschotten te geven aan ggz-instellingen. Daarnaast kunnen instellingen versneld dbc-compensatie krijgen over 2008. Het liquiditeitsprobleem in de geestelijke gezondheidszorg is daarmee opgelost. UVIT weigerde eerst nog ggz-instellingen te bevoorschotten. De verzekeraar vond dat niet passen bij het principe van de nieuwe bekostiging, waarbij aanbieders geld krijgen na het declareren van diagnose-behandelingcombinaties (dbc’s). Na protesten vanuit de sector heeft UVIT nu besloten toch tussentijds te betalen aan ggz-instellingen met cashproblemen. En niet alleen voor een half jaar, zoals UVIT eerst aankondigde, maar in heel 2009.

Nieuw ziekenhuis Boxmeer

Een groep investeerders onder leiding van de Groningse ondernemer Lex de Lange steekt tweehonderd miljoen euro in het nieuwe ziekenhuis voor kankerbehandeling in Boxmeer. De Lange en zijn bedrijf Zernike Group zijn onder andere bekend van een eerdere poging in Amsterdam een internationaal kankerinstituut op te zetten.

Wmo uurtarief gemiddeld 2,40 euro te laag

Consultancybureau PricewaterhouseCoopers berekent dat de kostprijs van een uur huishoudelijke Wmo hulp gemiddeld 21,54 euro is, terwijl de gemeenten gemiddeld 19,14 euro bieden. Thuiszorgorganisaties komen dus gemiddeld 2,40 euro tekort om de kosten voor huishoudelijke hulp te dekken.

Terug naar het jaaroverzicht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.