Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Jansen Steur verdacht van verduistering 90.000 euro

Mark van Dorresteijn
De omstreden oud-neuroloog Jansen Steur van het Medisch Spectrum Twente in Enschede wordt nu ook verdacht van het verduisteren van 90.000 euro. Dat meldt TC Tubantia op basis van gesprekken met het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.
Jansen Steur verdacht van verduistering 90.000 euro

Het gaat om geld van stichting Stichting Lewy Body Project. Jansen Steur was daar vijf jaar lang voorzitter van. Voor de stichting wierf hij sponsoren om nader onderzoek te kunnen doen. Het geld was bestemd voor onderzoek doet naar neurologische aandoeningen, met name Alzheimer. Volgens justitie is nog maar net duidelijk dat de oud-neuroloog geld van de stichting heeft verduisterd.

Verdenking

Jansen Steur wordt nu verdacht van het opzettelijk benadelen van de gezondheid, het opzettelijk brengen en laten in een hulpeloze toestand van een hulpbehoevende, verduistering, diefstal en valsheid in geschrifte.

Jansen Steur

Jansen Steur werkte van 1998 tot 2004 bij het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. De neuroloog schreef jarenlang verkeerde geneesmiddelen voor en stal medicijnen uit het ziekenhuis. Ook stelde hij tientallen foute diagnoses; hij vertelde patiënten dat ze de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson of multiple sclerose hadden, terwijl dat niet het geval was. Na zijn vertrek werkte Jansen Steur onder meer in 2006 bij een kliniek in Bad Fredeburg. In 2009 opende het Openbaar Ministerie in Nederland een justitieel onderzoek naar de gang van zaken. Dat leidde ertoe dat de neuroloog uit het BIG-register werd geschrapt en dus niet meer bevoegd is om zijn werk te doen.

Het OM streeft ernaar om aan het eind van dit jaar een zogenoemde regiezitting te plannen in de strafzaak, bij de rechtbank in Almelo.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

1 REACTIE

  1. In deze zorgvisie staat bij de rubriek sollicitaties de vraag naar een Lid RvT BovenIJziekenhuis.
    Mijn vader heb ik nooit gekend die zit levenslang uit voor drugssmokkel. Mijn moeder is binnen haar afkickkliniek op haar leeftijd (58)nog zwanger geworden (verkracht) door een leider van een loverboysgroep. Mijn zus is herhaaldelijk gepakt voor diefstallen en huisvredebreuk en mijn broer zit een langdurige gevangenisstraf uit voor gewelddadige berovingen en overvallen met 2 moorden. Mijn vraag: Kan ik nu rustig solliciteren op deze job: Lid RvT BovenIJziekenhuis (ik kom op dat idee door de voortdurende berichtgeving over fraude, oplichtgevallen, verrijking, wantoestanden en schrijnend slecht beheer van bestuurders en managers in de zorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.