Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

JBZ lanceert ziekenhuisbrede voorlichtingsapp

Mark van Dorresteijn
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) geeft patiënten via een app op het juiste moment informatie over een bepaalde stap in hun behandeling, operatie of onderzoek. De JBZ Zorg app wordt ziekenhuisbreed ingevoerd.
JBZ lanceert ziekenhuisbrede voorlichtingsapp

De JBZ Zorgapp (Android en iOS) bestaat uit een tijdlijn die de verschillende stappen van een operatie, onderzoek of behandeling weergeeft. Patiënten krijgen vanuit de app middels pushnotificaties berichten die voor hen van belang zijn. Zo krijgen ze de dag voor een operatie het bericht dat zij nuchter moeten zijn en vanaf een bepaald moment niet meer mogen eten en drinken. Na de operatie worden patiënten erop geattendeerd dat zij moeten starten met bepaalde oefeningen voor een goed herstel of krijgen zij informatie over wondverzorging.

Van staar tot borstkanker

In het JBZ gaat de app op den duur bij alle specialismen een vast onderdeel uitmaken van de voorlichting naar de patiënt. Op dit moment zijn er vier behandelingen beschikbaar in de JBZ Zorgapp: de staaroperatie, de operatie aan het neustussenschot, de kijkoperatie van de knie en de operatie bij borstkanker. De komende tijd gaat het JBZ aan de slag om in totaal 75 behandelingen in de JBZ Zorgapp te hebben staan. Daarmee geeft het JBZ de grootste patiëntgroepen via de app voorlichting.

Gedoseerde informatie

Het grote voordeel van de app is volgens het JBZ dat de voorlichting nu gedoseerd kan worden aangeboden op het moment dat het voor de patiënt echt relevant is en dat deze informatie wordt gebracht op een apparaat dat een patiënt bijna altijd binnen handbereik heeft. Patiënten die goed geïnformeerd zijn, zijn gemotiveerder om afspraken met de arts over hun behandeling na te komen en herstellen sneller.

Behandelpad

De app is ontwikkeld door Interactive Studios, die met de app Behandelpad de Dutch Interactive Award en de publieksprijs bij de Health App Awards won. De JBZ Zorg app is hetzelfde als Behandelpad, alleen dan in een jasje van het JBZ.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.