Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

JBZ toont actuele wachttijden voor zorgverlening

Mark van Dorresteijn
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis zet sinds kort wekelijks de reële wacht- en toegangstijden voor poliklinieken, diagnostiek en een aantal behandelingen op zijn website.
JBZ toont actuele wachttijden voor zorgverlening
Foto: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het ziekenhuis onderscheidt zich hiermee van andere ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra die deze gegevens maandelijks publiceren en soms alleen op basis van historie. Met deze stap sluit het JBZ aan bij de wens van minister Schippers om kwaliteitsinformatie makkelijker toegankelijk te maken voor onder andere patiënten.

Uitbreiding

Op dit moment kan iedereen op de site van het JBZ de toegangstijden voor poliklinieken en diagnostiek zien en een aantal wachttijden voor behandelingen en operaties. Het JBZ voldoet nu met het weergegeven aantal behandelingen/operaties aan het wettelijk vereiste. Het ziekenhuis bekijkt of het mogelijk is om nog meer wachttijden van behandelingen/operaties op de site te publiceren op basis van dezelfde werkwijze.

Speciale tool

Voor het JBZ is een speciale tool ontwikkeld die het mogelijk maakt reële en actuele toegangstijden weer te geven. Afdelingen kunnen hierin de toegangstijden invoeren die direct (real time) op de website gepubliceerd worden. De tool zorgt er ook voor dat de afdelingen wekelijks reminders krijgen en het management periodiek de benodigde rapportages ontvangen. Verschillende ziekenhuizen hebben volgens het JBZ aangegeven geïnteresseerd te zijn in de nieuwe tool.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.