Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeltje Schraverus van Waterland naar Flevoziekenhuis

De huidige voorzitter van de raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis in Purmerend, Jeltje Schraverus, heeft per 1 maart aanstaande haar functie opgezegd. Na bijna zes jaar heeft zij besloten om vanaf die datum als bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis in Almere aan de slag te gaan.
Jeltje Schraverus van Waterland naar Flevoziekenhuis

“Mijn contract met het Waterland loopt 1 maart af en ik vind het goed wanneer een bestuurder vertrekt na een bepaalde termijn”, zegt Schraverus. Het Waterlandziekenhuis heeft nog geen vervanger voor Schraverus gevonden. “In eerste instantie zal iemand tijdelijk mijn taken overnemen, tot er een geschikte nieuwe bestuursvoorzitter gevonden is.”

Groei

Schraverus neemt op 21 februari afscheid van haar collega’s en relaties. Bij het Flevoziekenhuis heeft Schraverus voor vijf jaar getekend. “Almere groeit, en haar ziekenhuis moet mee groeien. We gaan een plan opzetten om deze groei te realiseren in steen of met andere locaties. Ik heb ontzettend veel geleerd in het Waterlandziekenhuis, net als in mijn vorige functies. Alles wat ik hier geleerd heb kan ik weer gebruiken in Almere.”

Terugblik

In de periode dat Schraverus aan het Waterlandziekenhuis verbonden is, is onder meer de Spoedpost Waterland tot stand gekomen: de samenwerking tussen eerste en tweedelijns zorgverleners is hiermee geoptimaliseerd. Daarnaast heeft zij de basis gelegd voor de binnenkort te behalen Level 2 status van de intensive care van het Waterlandziekenhuis (dit is het hoogst mogelijke niveau dat een algemeen ziekenhuis kan behalen).

Passie voor zorg

Onder Schraverus is een nieuwe bestuursfilosofie tot stand gekomen waardoor de organisatie anders is ingericht en beslissingen veel efficiënter tot stand komen. Met het opzetten van een marketing en communicatie afdeling heeft Schraverus geanticipeerd op de ontwikkelingen in de markt, zoals de steeds belangrijker wordende eisen die de marktwerking aan het ziekenhuis stelt en de toenemende verwachtingen van de patiënten. Ook heeft zij zich hard gemaakt voor de introductie van het gastvrijheidconcept Passie voor zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Flevoziekenhuis moet afsprakensysteem aanpassen

Waterlandziekenhuis in tv-serie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.