Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Jeugdzorg neemt ICT-applicatie in gebruik

Annelies Vermeulen
Veiligheidshuis regio Eindhoven maakt als eerste gebruik van de ICT-applicatie voor netwerk- en trajectberaden in de jeugdzorg.
Jeugdzorg neemt ICT-applicatie in gebruik

De Nazorg Jeugd applicatie is ontwikkeld ter ondersteuning van de netwerk- en trajectberaden waar jongeren worden besproken die nazorg krijgen aangeboden na detentie. “Eén van de onderdelen van het programma Aanpak Jeugdcriminaliteit is de ontwikkeling en implementatie van de Netwerk- en Trajectberaden in het land om de nazorg aan jongeren na detentie te organiseren”, zegt Edward John Kitselaar, programmamanager van het programma Aanpak Jeugdcriminaliteit van het ministerie van Justitie. “Twee jaar geleden zijn de netwerk- en trajectberaden landelijk van start gegaan, vandaag volgt de ondersteunende applicatie. De ingebruikname van de ICT-applicatie betekent met name een grote stap voorwaarts als het gaat om kwaliteit en efficiency. Kwaliteit omdat de informatie sneller beschikbaar is en voor iedereen eenduidig.”

Applicatie

Peter Siebers, directielid van de landelijke directie van de Raad voor de Kinderbescherming nam namens de gebruikersorganisaties de applicatie in ontvangst. Ook hij vindt het een flinke stap vooruit: “We zijn hierdoor in staat – samen – meer tijd aan de ex- gedetineerde jongeren te besteden en minder aan het administratieve werk. Met de ingebruikname vandaag zijn we weer een stap verder gekomen om de ketensamenwerking rond de ex-gedetineerde jongeren te verbeteren.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Jeugdzorg Noord-Brabant kiest voor Carebase

Nederlandse software bij Duitse jeugdzorg

Populaire hulpsite onder allochtone jongeren wint Nationale Jeugdzorgprijs

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.