Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Justitie pompt miljoenen in Mesdagkliniek

MAARSSEN - Het ministerie van Justitie betaalt miljoenen om de verzelfstandiging van de Mesdagkliniek mogelijk te maken. Daardoor kan de tbs-kliniek intensiever samenwerken met GGz-Groningen.

Het ministerie van Justitie wil de drie rijksinrichtingen – naast de Mesdagkliniek zijn dat Veldzicht en de Oostvaarderskliniek – nauwer laten samenwerken met reguliere ggz-instellingen om de doorstroom van tbs-cliënten te bevorderen. Daarvoor moeten de klinieken eerst worden verzelfstandigd.

Pensioenaanspraken kosten 10 miljoen

GGz Groningen, dat vanaf 1 februari Lentis heet, stuurt de Mesdagkliniek feitelijk al sinds 1999 aan. Het personeel is echter nog niet over naar de CAO ggz, omdat de overgang te veel geld kostte. Met de pensioenaanspraken van de vijfhonderd rijksambtenaren van Mesdag is volgens de vakbond FNV AbvaKabo een bedrag van zeker tien miljoen euro’s gemoeid. Het ministerie van Justitie wil het bedrag niet bevestigen, omdat de onderhandelingen met de pensioenfondsen daarover nog lopen. Het kabinet heeft wel al ingestemd met de verzelfstandiging van de Mesdagkliniek. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

– Tbs-klinieken ontdekken de buitenwereld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.