Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Kabinet knipt patiëntenwet in vijf stukken

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het wetsvoorstel cliëntenrechten zorg wordt in vijf stukken geknipt. Dat schrijven de bewindslieden van VWS aan de Tweede Kamer.
Kabinet knipt patiëntenwet in vijf stukken
Foto: ANP - Lex van Lieshout

‘Gebleken is dat de gekozen opzet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    5 REACTIES

    1. dat komt er nu van om dat stukje van de zorg tot marktgerichtheid te laten behoren.
      alles wat de persoon, die patiént is, vertegenwoordigt is onlosmakelijk in het geheel van de zorg te plaatsen.
      en dus niet van elkaar los te snijden, maar wel de grenzen wat scherper stellen.

    2. Lees alle reacties
    3. Dit gedrag en deze snelheid staan al decennia bekend als ‘bureaucratie’.
      Snij van alle ministeries de helft van de ambtenaren weg en de economie zal wonderbaarlijk herleven. Waarom? Omdat de burgers zich minder geremd en gedwarsboomd voelen door hun overheid.

    4. Het wachten is op een regering die de wet weer in drie hoofdstukken gaat vangen om vervolgens bij weer een nieuwe regering die wet in achten te knippen.
      De leiders van de laatste 30 jaar (en onze leiders zijn daar een voorbeeld van) menen al de wereld geweldig vooruit te helpen door het beestje een andere naam te geven, of een andere volgorde of anders knippen (we hebben niet meer het kaliber leiders als Spaak, Churchill, Mansholt, de Gaulle, Adenauer, Kissinger ed).
      Als vroeger iemand tbc, MS, een spierziekte of iets dergelijks had, was die bijna altijd thuis; hij of zij werd helemaal verzorgd en er werd mee gepraat en (als dat kon) (met de rolstoel) gewandeld. Dat kon de familie toen opbrengen. Na de oorlog kwam the new world (vooral gemakzuchtig)en moest de patient naar een zorginstelling.
      En nu we in een tijd leven dat het hele leven gladjes en vooral leuk moet verlopen, MOET de patient weer door het gezin worden verzorgd. Mijn kleindochter moet mij verzorgen: dat is dezelfde kleindochter die geen boterhammen kan maken, geen knoop aan kan zetten, geen wasmachine kan bedienen, tandenpoetsen een last vindt, nooit heeft gestofzuigd etc etc etc.
      Dus als we dadelijk de zorginstellingen afbreken, komt daarna weer een regering die de verlichting krijgt die opnieuw te gaan bouwen.
      De huidige toestanden veel en veel beter managen kost teveel inspanning van hand en hoofd, ondanks de heel hoge salarissen die men heeft.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.