Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kamer eist actie van minister De Jonge tegen zorginfarct

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De zorg in ziekenhuizen, verpleeghuizen en de wijkverpleging loopt geleidelijk vast door de vergrijzing en het personeelstekort. De Tweede Kamer eist in een debat over verpleeghuiszorg actie van minister Hugo de Jonge van VWS tegen het dreigende zorginfarct. Minister De Jonge koerst af op aanpassing van het zorgstelsel en streeft naar een regionale aanpak.
Minister Hugo de Jonge van VWS aanpassen.
De regierol is in het zorgstelsel niet goed belegd, vindt minister Hugo de Jonge van VWS. Foto: VWS/Martijn Beekman
Premium

Ziekenhuizen verstoppen door onnodige crisisopnames

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Veel Nederlanders blijven stemmen op partijen die als ze uiteindelijk in het kabinet zitten met name de zorg en onderwijs verkwanselen.
   Het zittende kabinet heeft afgesproken dat er in hun regeerperiode tegen de 60 miljard euro afbetaald moet worden op de staatsschuld. Ten kostte van alles, want zo kennen we dat ondertussen van Mark Rutte. Maar alles is een topprioriteit voor het kabinet.
   We zorgen slecht voor de mensen uit het verleden en de toekomst van Nederland.

  2. Lees alle reacties
  3. Het blijft mij toch verbijsteren hoe weinig er vooruitgekeken wordt in de politiek…
   De bekend zijnde vergrijzing in combinatie met de abrupte en dramatische sluiting van de verzorgingshuizen, nog niet eens zolang geleden, kon niet anders dan dit als gevolg hebben…Hoewel het haast een taboe lijkt dit te schrijven is er dus ook maar één oplossing: het met spoed heruitvinden én realiseren van deze woon/zorgvoorziening..

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.