Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer: ‘Vierhout draagt dubbele pet’

Redactie Zorgvisie
Tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer van gisteren, stelden de Kamerleden de positie ter discussie van interim-bestuurder Pieter Vierhout van ziekenhuis Walcheren in Vlissingen. Klink zegde toe het ‘dubbele-pettenprobleem’ van Vierhout te onderzoeken en daar schriftelijk op te reageren.

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya stelde vragen bij het feit dat de interim-bestuurder tevens voorzitter van de Regieraad Kwaliteit van Zorg wordt. Deze raad moet het ontwikkelen van kwaliteitsrichtlijnen stimuleren en wordt ondersteund vanuit ZonMW. Pieter Vierhout was ook voorzitter van de commissie-Vierhout die twee plannen uitbracht met een toekomstscenario voor de Zeeuwse gezondheidszorg. Bestuurder van de Oosterscheldeziekenhuizen Hans Simons was commissielid. Koser Kaya wil van de minister weten of de dubbele petten van Vierhout een onafhankelijke koers niet in de weg staan. PVV-Kamerlid Fleur Agema maakte zich boos over het aantal bijbanen van zorgbestuurders. Zij wil dat ook voor Vierhout een maximum aantal wordt vastgesteld.

Fusieaanvraag NMa

Ziekenhuis Walcheren in Vlissingen heeft samen met de Oosterscheldeziekenhuizen in Goes een fusieaanvraag ingediend bij de NMa. Over de fusie is veel commotie ontstaan omdat de bewoners van Walcheren mordicus tegen het plan zijn waarbij de hoofdlocatie in Goes komt. Zij vrezen dat ‘hun’ ziekenhuis wordt uitgekleed.

Inteirmbestuurder

Oud-Orde-voorzitter Pieter Vierhout is per 1 april interim-bestuurder van ziekenhuis Walcheren en wordt momenteel ingewerkt door collegabestuurder Rob Zomer. Zowel Zomer als bestuurder Hans Simons van de Oosterscheldeziekenhuizen stappen over twee weken op. Minister Klink zei waardering te hebben voor hetgeen Vierhout als interim-bestuurder heeft bewerkstelligd bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Lees ook:

Pieter Vierhout gaat Zeeuwse ziekenhuizen besturen

Vierhout crisisbestuurder bij Schweitzer ziekenhuis

Pieter Vierhout treedt af als voorzitter van de Orde

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.