Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Kamer: VUmc mag 188.000 niet betalen aan Eyeworks

Mark van Dorresteijn
Minister Schippers van VWS moet ervoor zorgen dat het VUmc geen 188.000 euro betaalt aan Eyeworks. Is het bedrag al betaald, dan moet het ziekenhuis dit bedrag terugkrijgen. Ook moeten de beelden die Eyeworks heeft van de spoedeisende hulp vernietigd worden. Een ruime meerderheid in de Kamer stemde dinsdag voor moties die Schippers hiertoe oproepen.
Kamer: VUmc mag 188.000 niet betalen aan Eyeworks

De minister had de moties vorige week ontraden omdat ze niet de mogelijkheid heeft om de twee wensen van de Kamer af te dwingen. SP-Kamerlid Renske Leijten, die alle moties had ingediend, zei meteen na de stemming dat ze zo snel mogelijk een reactie wil van Schippers.

Opnameverbod

De Kamer wil ook dat opnames op een intensive care en in ambulances te allen tijde onmogelijk worden gemaakt. Schippers zei dat dat al het geval is en dat nieuwe regels of wetten niet nodig zijn.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

VUmc betaalt 188.000 euro voor geschrapt tv-programma

Bestuurder VUmc verdachte in zaak OM

VUmc: van reality naar soap

3 REACTIES

  1. Eens met Albert. Laat de RVB het maar betalen uit eigen zak dan natuurlijk. Dit is helemaal geen politiek voor de buhne maar gaat om integriteit van bestuurders. Dat er dan ook nog aan Eyeworks is betaald slaat werkelijk alles. Mooi verdienmodel overigens. GEld binnenhalen met kijkcijfers en reclame en je laten betalen door de organisatie waar opnames worden gemaakt. Mooi dat dit is tegengehouden

  2. Lees alle reacties
  3. Lekker stukje politiek voor de buhne. Alle politici weten dat dit niet het domein is van de politiek, en dat de politiek ook niet bij machte is dit af te dwingen. Dit is het vertalen van de publieke verontwaardiging in volledig zinloze moties. Natuurlijk gaat het hier om stemmen winnen, maar zo krijgt de politiek het imago van een tweedehands autoverkoper.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.