Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Karianne Lindenhovius Ingenieur 2014

Sarah Berends
Karianne Lindenhovius is woensdag gekozen tot Ingenieur van het Jaar. Lindenhovius is industrieel ontwerper en innovatiemanager bij Pontes Medical in het UMC Utrecht. Onder haar begeleiding worden ideeën van artsen vertaald naar nieuwe technologische producten en op de markt gebracht. Lindenhovius ontving de onderscheiding op de Dag van de Ingenieur uit handen van Martin van Pernis, President van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Het instituut kent de prijs jaarlijks toe.
Karianne Lindenhovius Ingenieur 2014

De drijfveer van Lindenhovius is producten maken waar mensen iets aan hebben. ‘De essentie van ingenieur zijn, is maatschappelijke problemen ontrafelen en daar stapsgewijs een praktische oplossing voor ontwikkelen. Technologie is geen doel maar een middel. Hierbij roep ik alle zorgprofessionals en ingenieurs op om hun ideeën om te zetten tot producten, vooral om de patiënt nu en in de toekomst een dienst te bewijzen’, aldus Lindenhovius.

UMC Utrecht

Zeven jaar geleden stapte de aan de TU Delft opgeleide ingenieur over van het bedrijfsleven naar het UMC Utrecht. Het ziekenhuis zocht commerciële denkers om technische ideeën breder toepasbaar te maken. Ideeën van artsen zijn daarvoor altijd het vertrekpunt, volgens Lindenhovius: ‘Artsen zien vanuit de praktijk waaraan behoefte is en hebben vaak goede ideeën, maar hebben niet de tijd en mogelijkheden die door te ontwikkelen tot een product. Een ziekenhuis kan niet meer functioneren zonder kennis en kunde van ingenieurs.’

Finalisten

Lindenhovius was één van de drie finalisten dit jaar. De andere twee waren Daan Bruggink van ORGA architect en Mozafar Said werkzaam bij Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam.

Ambassadeur

Lindenhovius is komend jaar ingenieursambassadeur en zal in die rol bij evenementen en in de media de maatschappelijke rol van ingenieurs uitdragen. Zij neemt het stokje over van Pieter Kool, Director 3D Design bij G-Star Raw, die in 2013 Ingenieur van het Jaar was.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.