Tergooi: transformatiegelden maken kleinere nieuwbouw mogelijk

De nieuwbouw van Ziekenhuis Tergooi krijgt minder vierkante meters dan het huidige ziekenhuis. Dit kan doordat het Hilversumse ziekenhuis twintig procent van de zorg naar de thuissituatie brengt. Het ziekenhuis verwierf daarvoor transformatiegelden bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Jandrie Lombard/Fotolia

In het hoofdlijnenakkoord medisch-specialistische zorg is 425 miljoen euro gereserveerd om ‘de juiste zorg op de juiste plek’ te krijgen. Deze zogeheten transformatiegelden worden de komende vier jaar met oplopende bedragen ingezet: 70 miljoen euro in 2019, 85 miljoen in 2020, 135 miljoen in 2021 en nog eens 135 miljoen in 2022. Voor de ruim honderd ziekenhuizen in Nederland is er gemiddeld dus ruim 4 miljoen euro beschikbaar.

Niet aangesproken

Ziekenhuizen moeten de transformatiegelden aanvragen bij de zorgverzekeraars. Vorige maand berichtte Zorgvisie dat zorgverzekeraars het de ziekenhuizen wat dat betreft niet makkelijk maken. Zilveren Kruis voelde zich niet aangesproken door

0
611

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.