Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klacht bij SER over TSN Thuiszorg

Vakbond FNV Zorg & Welzijn dient een klacht in bij de SER-geschillencommissie Fusiegedragsregels tegen thuiszorgorganisatie TSN thuiszorg. Volgens de bond splitst TSN zichzelf steeds verder op in afzonderlijke bv’s, zonder hierover FNV te informeren.
Klacht bij SER over TSN Thuiszorg
Foto: Valerie Kuypers ANP 300

In een persbericht schrijft FNV Zorg & Welzijn dat TSN zich vermoedelijk voorbereidt op het opdoeken van verlieslijdende bedrijfsonderdelen zonder dat winstgevende delen moeten bijspringen.Marian Beldsnijder, onderhandelaar FNV Zorg & Welzijn: ‘Deze beweging heeft er alle schijn van dat TSN sterfhuizen of flitsbv’s opzet vooruitlopend op mogelijk verlieslijdende opdrachten. Dat zou voor werknemers een zeer ernstige zaak zijn, omdat zij dan niet alleen hun baan verliezen, maar er ook geen geld is voor een sociaal plan.’

Cao’s in de zorg

Volgens de cao valt een dergelijke herstructurering onder de SER-fusiegedragsregels. Dat betekent dat TSN verplicht was de bonden uitgebreid hierover te informeren. Beldsnijder: ‘TSN bestrijdt dat en zegt dat dit onder de uitzonderingsbepalingen van de gedragsregels valt. Daarom leggen we het voor aan de SER-geschillencommissie. Een uitspraak zou ons kunnen helpen de gevraagde informatie op tafel te krijgen en nadere afspraken te maken met de directie.’

TSN

TSN is onderdeel van de ADG dienstengroep SE, een Europese Vennootschap waaronder maar liefst 336 BV’s zijn gegroepeerd.  ADG legt volgens de eigen website strenge winst- en groeitargets op aan de BV’s. Door de marginale tarieven die veel gemeenten bieden voor de thuiszorg zijn die targets volstrekt onhaalbaar, schrijft FNV.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.