Kleine instellingen onder druk bij zorginkoop

Kleine care-instellingen komen onvoldoende aan de bak bij de zorginkoop. Zorgverzekeraars en zorgkantoren doen liever zaken met grootschalige zorgorganisaties en zetten de kleintjes onder druk om te fuseren.
BiG-small_Fotolia_57196725_450.jpg
Fotolia

Dat zegt Johan de Jong van de Initiatiefgroep ‘Wie het kleine niet eert’, die opkomt voor de belangen van kleine zorginstellingen. Ze komen onvoldoende aan bod bij de zorginkoop. Een aantal zorgverzekeraars en zorgkantoren lijkt het makkelijker te vinden om zaken te doen met een beperkt aantal grootschalige zorginstellingen. ‘Kleine zorginstellingen krijgen bij de zorginkoop regelmatig te horen dat ze beter kunnen fuseren of samengaan met andere instellingen. Ik ken enkele voorbeelden van zorgorganisaties die om die reden gefuseerd zijn. Maar bij de fusies gaan hun unieke identiteit en cultuur verloren. En voor burgers is er daardoor steeds minder om

0
126

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.