Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kleine zorgverzekeraar klantvriendelijker dan grote

De kwaliteitsprijs ‘De Vergulde Stethoscoop 2009’ van de Consumentenbond is gewonnen door DVZ Achmea. Dat de prijs voor de zorgverzekeraar die het best luistert naar de wens van de klant door een relatief kleine verzekeraar is gewonnen, blijkt geen toeval. Volgens de Consumentenbond scoren kleine verzekeraars dit jaar hoger dan de grote maatschappijen.
Kleine zorgverzekeraar klantvriendelijker dan grote

Winnaar DVZ Achmea is een relatief kleine verzekeraar met een christelijke achtergrond. Vanuit die achtergrond zijn IVF, abortus en euthanasie niet opgenomen in het basispakket. Voor wie wel een compleet basispakket wil, zijn de nummers twee en drie op de ranglijst (PNO Ziektekosten en Zorg en Zekerheid) een prima alternatief, aldus de bond. Onderaan de ranglijst van 25 zorgverzekeraars staan Trias, OHRA, VGZ en Univé. Toch zijn deze hekkensluiters niet slecht volgens de Consumentenbond.

Bijbetalen zorgverzekeraars

Op serviceaspecten zoals telefonische bereikbaarheid, afhandelen van declaraties scoren alle zorgverzekeraars over het algemeen goed of zeer goed. Een stuk minder is het gesteld met de duidelijkheid over wanneer er bijbetaald moet worden en om welke bedragen het gaat. Dit blijft een belangrijk verbeterpunt. Daarnaast is ook de informatie op de websites van zorgverzekeraars in ruim een kwart van de gevallen onder de maat. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Nederlanders verwachten meer van zorgverzekeraars

‘Zorgverzekeraars zijn slechte ondernemers’

Zorgverzekeraar CZ: premie volgend jaar duurder

Zorgverzekeraars dreigen ggz met contracteerstop

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.