Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kleine zorgverzekeraars scoren beter

HILVERSUM - Kleine zorgverzekeraars zoals ONVZ en Salland worden beter gewaardeerd door hun klanten dan hun grotere collega's. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van de Independer.nl.

Een aantal verzekeringsmaatschappijen kon begin dit jaar een grote groep nieuwe verzekerden bijschrijven. Uit de Consumenten Monitor van Independer.nl bleek dat verschillende zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis Achmea deze groei niet goed opvingen. Klanten van de kleinere oragnisatie De Friesland, die ook een sterke groei doormaakte, waren daarentegen wel goed te spreken over hun verzekeraar.

Mening

Voor de Independer Consumenten Monitor konden bezoekers van de site hun mening geven over de volgende aspecten: klaarstaan voor de klant, beloften nakomen, afhandeling van declaraties en bereikbaarheid. De Nederlandse Zorgautoriteit concludeerde eerder dat er nog weinig te kiezen viel voor de consument.

Onvoldoende

Aan het onderzoek deden ruim 200.000 bezoekers van de website Independer.nl mee. Geen van de verzekeraars werd met een onvoldoende beoordeeld. Het slechtste cijfer was een 6,5 voor verzekeraar AnderZorg. De beste beoordeling, een 7,8, was voor ONVZ. (ANP)

Lees ook:

Hoogervorst rekent op zorgpremie van 1134 euro

Nederland gidsland

Kwaliteit telt nog te weinig in zorgverzekering

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.