Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kliniek ViaSana draait pilot DICOM-beelden

Annelies Vermeulen
Kliniek ViaSana draait een pilot met een systeem dat alle DICOM-beelden, afkomstig uit andere ziekenhuizen, direct in het eigen opslagsysteem (PACS) plaatst. Het door M2Medical ontwikkelde RADunify vervangt het patiëntnummer van het DICOM-beeld automatisch door het patiëntnummer uit het ZIS van ViaSana. Er is geen sprake meer van handmatige verwerking.
Kliniek ViaSana draait pilot DICOM-beelden

“De medewerkers van ViaSana zijn enthousiast, met RADunify van M2Medical zijn aanzienlijk minder handelingen nodig waardoor de kans op fouten lager is en er efficiënter gewerkt wordt”, aldus Johan de Bruin, algemeen directeur van Kliniek ViaSana.

Voor het maken van DICOM-beelden, zoals MRI-scans en röntgenfoto’s, worden in de zorgsector veel verschillende systemen gebruikt. Dit geeft problemen wanneer een patiënt naar een ander ziekenhuis gaat. Het andere ziekenhuis dient de eerder gemaakte DICOM-beelden vaak op

te vragen en in het eigen systeem te zetten. Doordat de systemen niet overeenkomen, kunnen foto’s niet direct in het eigen systeem gezet worden. Om toch DICOM-beelden te kunnen bekijken, is een extra tweede systeem nodig met extra handelingen voor de medewerkers tot gevolg. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Sint Maartenskliniek neemt belang in ZBC ViaSana

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.