Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink garandeert zorg Flevoland

Voorzetting van de ziekenhuiszorg in Flevoland moet gegarandeerd zijn. Dat zei minister Klink van Volksgezondheid gisteravond tijdens een spoeddebat over de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Maar garanties voor het overeind houden van ziekenhuizen wilde hij niet geven.

De SP en de Partij voor de Vrijheid drongen aan op behoud van basisziekenhuizen in Emmeloord en Lelystad, maar de meerderheid van de Tweede Kamer wilde niet verder gaan dan een garantie van de zorg. Overigens sloot Klink ook niets uit, alleen gaat de overheid niet over het in stand houden van ziekenhuizen.

Faillissement dreigt

Volgende week komt Léon Lodewick met zijn toekomstadvies voor de IJsselmeerziekenhuizen. Tot die tijd kunnen de IJsselmeerziekenhuizen het uitzingen, mede door steun van Achmea en het ministerie van Volksgezondheid. De Tweede Kamer vroeg zich af of het ziekenhuis de tijd krijgt om een besluit te nemen over dit advies, omdat dan het geld op is en een faillissement dreigt. Minister Klink stelde dat zijn ‘commitment’ met het ziekenhuis na die tijd nog niet voorbij is.

Kwaliteit en veiligheid

Overigens stelde de minister nogmaals het optreden van de raden van bestuur en toezicht van de IJsselmeerziekenhuizen aan de kaak. Meer in het algemeen vindt hij dat ziekenhuisbestuurders om de drie maanden de kwaliteit en veiligheid van de zorg op de agenda moeten hebben staan en daarover moeten rapporteren aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. (ANP)

Lees ook:

Consortium wil IJsselmeerziekenhuizen overnemen

‘Klink moet niet investeren in IJsselmeerziekenhuizen’

Personeel IJsselmeerziekenhuizen komt met plan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.