Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Klink moet ingrijpen bij Vlietland Ziekenhuis’

Minister Klink van Volksgezondheid moet zorgverzekeraar DSW verbieden mede-eigenaar te worden van het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Dat eist VVD-Tweede Kamerlid Edith Schippers. Ook PVDA-Tweede Kamerlid Eelke van der Veen vindt dat de minister moet onderzoeken of de overname door de beugel kan.

Op Schippers’ initiatief sprak een ruime meerderheid van de Tweede Kamer eind vorig jaar uit dat het zorgverzekeraars verboden moest worden om eigenaar te worden van een ziekenhuis of een andere zorginstelling. De verzekeraars zouden ook niet mogen fuseren met zorginstellingen. Alle fracties steunden haar. Volgens Schippers moet de minister de uitspraak van de Kamer volgen en een verbod in de wet opnemen. Een woordvoerder van het ministerie zegt dat de minister de toekomstplannen van het ziekenhuis eerst wil bestuderen.

Keuzevrijheid patiënt

Volgens Schippers is juist de bedoeling van het nieuwe zorgstelsel dat verzekerden zoveel mogelijk vrijheid hebben bij het kiezen van de instelling die naar hun mening de beste zorg levert tegen de beste prijs. Op die manier worden instellingen gedwongen goede kwaliteit te leveren tegen een goede prijs. “Als een zorgverzekeraar een ziekenhuis runt, zal hij juist zijn verzekerden naar zijn eigen ziekenhuis sturen. Die prille keuzevrijheid van de patiënt wordt op die manier de nek omgedraaid”, aldus het VVD-Kamerlid. (ANP)

Lees ook:

Zorgverzekeraar neemt Vlietland Ziekenhuis over

Janneke van Vliet weg bij Vlietland Ziekenhuis

‘Zorgverzekeraars ondermijnen marktwerking’

‘Twee kartels hebben de regionale ziekenhuismarkt verdeeld’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.