Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Klink spaart ziekenhuizen bij budgetoverschrijding

Minister Klink zal eventuele budgetoverschrijdingen volgend jaar niet verhalen op de ziekenhuizen. Mochten bezuinigingen nodig zijn, dan grijpt Klink in in de zorgverzekering of het eigen risico. Hij zei dit op 31 januari tijdens een CDA bijeenkomst in Den Haag.

Bij zijn aantreden keek minister Klink al meteen tegen een budgetoverschrijding aan van anderhalf miljard. Hij zag zich genoodzaakt vierhonderd miljoen euro te verhalen op de ziekenhuizen, uitgesmeerd over vier jaar. Klink vindt dat de ziekenhuizen voorlopig genoeg hebben moeten doorstaan op de complexe route naar vrije prijsvorming. Hij wil hen nu stabiliteit bieden. Mochten er volgend jaar weer overschrijdingen zijn, dan zal hij de ziekenhuizen ontzien, beloofde Klink. “Ik kijk hiervoor liever naar het basispakket of het eigen risico dan dat ik weer naar de ziekenhuizen toega”, zei hij. (Zorgvisie – Carina van Aartsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.