Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Klink zet aanval in op zorgplannen VVD

Mark van Dorresteijn
Demissionair minister Ab Klink van VWS ziet niets in de plannen die de VVD heeft met de zorg. Hij uitte zijn kritiek vandaag tijdens een campagnebijeenkomst van het CDA.
Klink zet aanval in op zorgplannen VVD

Chronisch zieken en mensen die langdurig zorg nodig hebben, worden volgens de CDA-minister hard getroffen door de plannen van de partij van Mark Rutte. De VVD-maatregelen voor de langdurige zorg noemt Klink een “aanslag op de zelfredzaamheid”. Volgens de bewindsman zal, als het aan de VVD ligt, iemand met een AOW van 900 euro, 800 euro kwijt zijn aan kosten voor inwoning en zorg. “Dit kun je deze mensen niet aandoen”, aldus Klink.

VVD creëert ‘zorgmijders’

De VVD creëert volgens Klink ‘zorgmijders’ als, zoals de partij wil, een bezoek aan de huisarts onder het eigen risico komt te vallen. Volgens Klink zijn dat de mensen die als chronisch zieke later een beroep moeten doen op de zorg, met hogere kosten als gevolg. Ook het VVD-plan om bepaalde medicijnen, zoals maagzuurremmers, uit het basispakket te schrappen, gaat hem “te ver”. “Ongelofelijk, dit is meer betalen voor minder zorg”, aldus Klink. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Orde schort alle overleg met minister Klink op

VVD: Bouwcollege moet blijven voor care

CDA en VVD tegen afschaffen AWBZ

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.