Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Koepels zorgondernemers gaan samenwerken

Brancheorganisaties Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) en Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ) sluiten samenwerkingsovereenkomst tot eind 2012.
Koepels zorgondernemers gaan samenwerken

De beide belangenverenigingen van particuliere organisaties in de langdurige zorg gaan een samenwerkingsverband aan tot eind 2012. BTN gaat nieuwkomer BVKZ faciliteren bij het aanbieden van serviceproducten aan leden van de BVKZ. Daarnaast gaat de kantoororganisatie van BTN ondersteuning bieden ten behoeve van de activiteiten van het BVKZ bestuur. De overeenkomst wordt aangegaan voor de periode 1 juni tot en met 31 december 2012. Gedurende die periode willen de organisaties onderzoeken of verdere wederzijds voordelen behaald zouden kunnen door deze samenwerking in de toekomst verder te intensiveren.

Pgb-regeling

BVKZ bestuursvoorzitter Mark van Barschot is verheugd over de voorgenomen samenwerking met BTN. ‘Kort na de oprichting van de BVKZ in april vorig jaar presenteerde het kabinet de PGB maatregel waardoor 90 procent van het pgb zou worden geschrapt. Onze aangesloten ondernemers zijn voor het overgrote deel leveranciers van zorg aan PGB-budgethouders, dus moesten wij als kersverse branchevereniging direct vol aan de bak om te voorkomen dat de zo succesvolle kleinschalige ondernemingen in de zorg massaal kopje onder zouden gaan als onvoorzien en onbedoeld bijeffect van de maatregel. Voor dit doel moest alles wijken. Onze plannen voor geleidelijke opbouw van de organisatie en ontwikkeling van serviceproducten voor onze leden konden de ijskast in. In onze lobby activiteiten zijn we redelijk succesvol geweest, met een fikse groei van het ledenbestand tot gevolg. Dat is natuurlijk een mooi compliment en goed voor de toekomst, maar het legt tegelijkertijd een fikse extra druk op de interne organisatie, die nog onvoldoende ontwikkeld is om aan de vraag van leden tegemoet te komen. Nu BTN daarin de ondersteuning gaat bieden die onze leden nodig hebben, kan de ledenservice gelijke tred houden met de groei van de organisatie.’

Toekomst

BTN bestuurder Jan Verschuren kijkt ook naar de toekomst bij deze samenwerking. ‘Vanaf medio 2011 kwamen wij bij onze activiteiten als belangenbehartiger steeds vaker nieuwkomer BVKZ tegen. Net als BTN zijn zij een organisatie van en voor innovatieve zorgorganisaties. Deze organisaties hebben vaak een andere mindset bij het verlenen en organiseren van zorg en kijken vanuit een ander perspectief naar ontwikkelingen en beleid in de zorg dan de traditioneel georganiseerde instellingen. BTN en BVKZ vonden en vinden elkaar dan ook vaak op de inhoud en delen grotendeels hun visie op huidige en gewenste ontwikkelingen op zorggebied.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © EPA)

Lees meer:

ActiZ en BTN willen eenmalig extra loon betalen

BTN staakt verzet tegen cao-VVT

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.